Brovst Baptistkirke

Andagter

Fra kvartalsbladet 1.2018.

Begejstring !

Har du nogensinde mærket hvordan begejstring kan være med til at løfte dig op, sådan at store opgaver bliver legende lette?

Har du nogensinde mærket hvordan mismod kan få selv små opgaver til at synes uoverkommelige, så de tynger dig ned?

At være begejstret og engageret betyder så meget, også når det drejer sig om vores tro. Menighedsengagement er jo ikke Guds straf, og hvis vi føler det sådan, er der noget galt!

Paulus skrev i Rom. 12,11-12: "I skal være energiske og ikke holde jer tilbage, men tjene Gud med et brændende engagement. I skal være glade, for I har jo noget at se frem til. Hold ud, også når I er sat under pres og bliv ved med at bede." (Fra Den nye Aftale)

Det er store ord, og især hvis menighedsliv og opgaver er blevet mere pligt end glæde. Men det, Paulus siger, er ikke urealistisk. Din tjeneste kan være fyldt med iver og begejstring og glæde. Jeg er overbevist om, at det er, hvad Gud ønsker for os. Men indimellem arbejder vi hårdt, - måske lige så hårdt som storebroderen i en af Jesu lignelser, som fuldstændig glemte at se at også han havde umiddelbar adgang til Guds gaver, der lå lige foran ham.

Guds ønske er, at vi skal have liv og overflod. Det får vi del i, når vi tør give os selv hen til ham. Tør du det? Vover du, at have det som dit nytårsønske, at Gud må fylde dig med begejstring og glæde over at måtte tilhøre og tjene ham?

Kærlig hilsen Bente Højris

Fra Kvartalsbladet 4.2017.

Glædens TV-avis!

Tænk om der bare en gang imellem var noget der hed "Glædens TV-avis"! Den kunne f.eks indeholde følgende:

Planeten jorden fortsatte med at dreje rundt om sin akse, som sædvanligt med det resultat, at solen stod op og gav lys og varme til alle! Milliarder af fugle sang, og et uendeligt antal blomster blomstrede.

Jorden blev velsignet med 340.000 helt nye dejlige menneskebørn.

Intelligente kærlige og meget modige handlinger blev udført hvert sekund på jorden. Millioner af mennesker afholdt sig fra at sige eller gøre noget ondt. Hundredtusinder nye, virkeligt gode idéer blev udklækket.

Milliarder af mennesker grinede, lærte nye spændende ting, rørte med ømhed ved hinanden, elskede livet og nægtede at give op.

(Frit efter: Barbro Bromberg og Nina Vestlunds "Udbrændt?")

Åbn dine øjne! Livet er fyldt med ting du kan glæde dig over, selv om vi lettest får øje på ulykkerne, ondskaben og volden.

I tegneserien "Radiserne" spørger Thomas: "Ku’ du tænke dig lidt lykke, Søren Brun?" hvortil Søren Brun med skepsis svarer: "Hvad er bivirkningerne?"

Hvordan med dig? Har du mest fokus på bivirkningerne, eller tør du tro på, at dagen i dag også vil bringe glæde og Guds velsignelse til dig?

Kærlig hilsen Bente Højris

ma ti on to fr